FŐOLDAL»HÍREK
»Apa nyomdokain: Kerekes Krisztián

Apa nyomdokain: Kerekes Krisztián

2014-06-05 09:40

A DVSC-DLA U16-os csapatának támadója ugyanolyan gólerős, mint az édesapja volt.

Sorozatunk - amelyben azokról a Loki utánpótlásában futballozó fiatalokról írunk, akiknek édesapja annak idején a DVSC-ben játszott - következő részében Kerekes Zsombor fiát, Krisztiánt mutatjuk be.

Egykori támadónk a Loki-szurkolók nagy kedvence volt. Azokon a meccseken, amelyeken pályára lépett gyakran elhangzott a „Zsombi csak egy van, Kerekes Zsombi csak egy van” rigmus. A vajdasági származású játékos 1999-ben érkezett hazánkba, a Nagykanizsa FC-hez, majd 2000 telén a DVSC leigazolta. A Lokiban 2003-ig 83 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és 32 gólt szerzett. Ezt követően a kínai Tiencsin Tedához szerződött, majd pécsi kitérőt követően ismét Debrecenbe került, és újra remek idényt produkált. 2004-ben Szlovákia ellen bemutatkozott a magyar válogatottban is, amelyben összesen kilencszer lépett pályára, ezeken a találkozókon két gólt szerzett. 2005-ben Hollandiába, a Willem II-hez igazolt, majd két évvel később ismét visszatért a hajdúságiakhoz. Kerekes Zsombor a Lokival három bajnoki címet, egy ezüst és egy bronzérmet, illetve két Magyar Kupa-aranyat gyűjtött be, kétszer volt a klub házi gólkirálya. 2009-ben jelentette be, hogy felhagy a profi labdarúgással, a Lokiból vonult vissza. Szima Gábor, a DVSC elnöke akkor így nyilatkozott róla: „Olyan játékos akasztotta szögre a profi labdarúgásban használt cipőjét, aki az elmúlt tíz esztendőben meghatározó embere volt a város labdarúgásának”. Pályafutása befejeztével sem hagyta el Debrecent, jelenleg is itt él családjával, a DEAC játékosa és a klub utánpótlásának edzője.

A fiáról, Krisztiánról igazán kijelenthető, hogy az apja nyomdokaiba lépett, hiszen rendkívül gólerős. Jelenleg a DVSC-DLA U16-os csapatában szerepel, és a kiemelt országos bajnokság góllövőlistáján a második helyen végzett 34 találattal. Jó teljesítményére a korosztályos válogatottnál is felfigyeltek, pályára lépett a Barcelona és az Espanyol elleni mérkőzéseken.

- Hatalmas élmény volt Barcelonába utazni a válogatott tagjaként, és pályára lépni a helyi csapat ellen. Másnap az Espanyol ellen is játszottunk, igaz, akkor már eléggé fáradtak voltunk – mesélt első válogatottbeli élményéről Kerekes Krisztián. – A válogatott edzője, Belvon Attila elmondta a meccsek után, hogy elégedett volt a teljesítményemmel, de hozzátette, kicsit higgadtabban kell futballoznom. Bízom benne, hogy máskor is kapok lehetőséget, ehhez a klubcsapatomban is minél jobban kell teljesítenem. Tudom, hogy apa milyen karriert futott be, gyerekként sokszor láttam élőben a meccseit. Elsőszámú célom, hogy bekerüljek a DVSC felnőtt csapatának a keretébe. Remélem, teljesítményemmel el tudom majd érni, hogy engem is úgy szeressenek a szurkolók, mint őt annak idején.



Jelenlegi edzője, Németi János véleménye Kerekes Krisztiánról: - Róla elmondható, hogy az apja nyomdokaiba lépett, mert alkatilag és a támadó pozícióban elfoglalt helyében is ugyanazt játssza, mint Zsombor, bár tőle gyorsabb és agilisabb. Kimondottan tehetséges, olyan tulajdonságokkal rendelkezik a futball terén, amit nem nagyon lehet tanítani. Remekül kerül helyzetbe, és ráadásul igen sokszor. A helyzetkihasználásán folyamatosan javítgatunk, de jó úton halad, a 34 rúgott gól önmagáért beszél. Azt gondolom, a jövőben számolni lehet majd vele az első csapatnál.

Névjegy

Név: Kerekes Krisztián

Született: 1998.03.11., Zenta

Iskola: Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, 9. osztály

Csapata: DVSC-DLA U16

Posztja: csatár

Láb: jobblábas

Kedvenc játékosa: Kulcsár Tamás

 


Ahogyan édesapja, Kerekes Zsombor vélekedik róla: - Kitűzött maga előtt egy célt, hogy profi labdarúgó szeretne lenni. Ehhez sokat kell dolgoznia, , de nagyon elszánt. Soha nem küldtük edzésre, a saját döntése volt. Az akaratereje megvan. Látom, hogy sokat fejlődött, a kaput nagyon érzi, a gólkirályi címre is esélyes volt. Jó felépítésű. Tizenhat éves, tehát még bőven lehet fejlődni. Hál’ istennek meghallgatja mindig a tanácsaimat. Ha otthon vagyunk, és van egy kis szabadidőnk, mindig kéri, hogy menjük ki az udvarra focizni, technikai elemeket gyakorolni.


Aktuális hírek, események