OTP Bank Liga  29. forduló - 2020-06-13 19:00

DVSC
2-2
Puskás Akadémia
(1-1)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 2850 néző
Játékvezetők: Iványi ( Garai , Bornemissza )
Események Tudósítás
Első félidő: 
A 6 percben Bódi toppolt le egy Habovdának szánt labdát a felcsúti védők gyűrűjében, majd kiugratta Adenijit, aki 7 méterről, laposan gurított a hálóba. 1-0. 
15.p.,: Gyurcsó nagy iramban felfutott a balszélen, beadását Tőzsér rosszul, középre gurította a Loki 16-osán belül, Gyurcsó rácsapott a labdára, de szerencsére a bal kapufa mellé célzott. 
24.p.,: Slagveer elért egy elérhetetlennek tűnő labdát az oldalvonalnál, beadta és Vanecsek az ötös sarkánál kapu mellé perdítette. 
28.p.: balszélen Ferenczi-Adeniji volt a labda útja, a nigériai játékos visszagurítását Tőzsér csak azért nem tudta rászúrni a kapura, mert az útjában álló játékvezetőt ki kellett kerülnie. 
33.p.: Gyurcsó jobboldali, magas beadásából Habovda gyertyát rúgott magának, majd Knyezevicshez fejelte a labdát, aki jobbal a bal alsó sarokba bombázott. 1-1. 
35.p.: Bódi percei következtek. Két szöglete közül az elsővel Tóth Balázst megtornáztatta, aki csak a léc alól öklözte ki a játékszert bravúrosan. A második után meg az oldalhálót találta el válogatott játékosunk. 
Második félidő: 
46.p.: középen futó hazai kényszerítőzés végén Bódi léc alá tartó lövését Tóth tolta ki szögletre a léc alól. 
49.p: Varga Adeniji elé ívelt, a nigériai támadó kitolta jobbra a labdát, amivel Habovda lendületből a bal kapufánál szöget záró védőt találta el. 
52.p: Gyurcsó baloldali beadása átszállt védőink fölött, Vanecek bárhová fejelhette volna, de mellé tette. 
57.p: Van Nieff középről, 17 méterről végzett el egy szabadrúgást és ballal úgy talált a hálónk bal oldalába, hogy Kosicky vetődve csak beljebb tudta ütni a labdát. 1-2. 
63.p: Bényei gyönyörűen ívelt át balra Ferenczinek, aki lekezelte a labdát, majd középre lőtte és a jókor érkező Adeniji középre fejelte a hálóba. 2-2. 
Elkezdődtek a csere-berék, frissességet hozva az egyébként jó iramú találkozóba. 
85.p.: Kundrák-Garba volt a labda útja, ami végül a Puskás kapusának ölében ért véget. 

Értékelés 
„Most, vagy soha” elszántsággal futottak ki játékosaink a stadion gyepszőnyegére, jelentősen megváltozott felállásban. A kapuban ezúttal Kosicky kapott bizalmat, míg Pávkovics a védelemből orrsérülés miatt kimaradt, Szatmári helyettesítette. Már az első percekben kitűnt a hazai 5-2-3-as hadrend. 
Számunkra nagyszerűen kezdődött a találkozó, Bódi gólpasszát Adeniji magabiztosan értékesítette, és a házi góllövőlistán felzárkózott a szintén nyolc gólos Szécsi mellé. 
Mi adhatna nagyobb önbizalmat, mint a korai vezetés? - tettük fel a kérdést, jó folytatásban bízva, de Gyurcsó akár egyenlíthetett volna az első negyedóra végén. 
Deutsch feje kétszer is bánta a Bódival, majd Habovdával való koccanást. Utóbbinak kijutott a sárga lap, majd társai korholása, amiért rossz labdakezelése miatt gólpasszt adott Knezevicsnek, aki ezt kíméletlenül kihasználta. 
Nálunk Bódi, míg a Puskásnál Gyurcsó vállalta a legtöbbet magára. A félidő utolsó perceiben szinte felbillent a pálya a Puskás oldalára. A Loki sok helyzetet kidolgozott főleg a széleket kihasználva, de sajnos az újabb gól elmaradt. 
Szünet után az első tíz percben, javunkra 2:1 arányban óriási gólhelyzetek adódtak, izgalomban nem volt hiány. Aztán derűre ború, majd borúra derű következett a fejér megyeiek vezető-, majd a hajdúságiak egyenlítő gólja okán. 
Az iramra, győzni akarásra nem lehetett panasz. Kinyik és Bényei férfias belépői, Szatmári önfeláldozó bevetődései, és társaik harcossága példamutató volt. Ha a Loki a korábbi meccseken is így játszott volna……. - tűnődhetünk rajta. 
A csereként beállt Tamásnak mindössze nyolc perc jutott, mert kiment a válla, az abszolút vétlen Szatmárival együtt felugorva. 
Űzték-hajtották szurkolóink játékosainkat meghálálva a teljesítményüket, a DVSC mezőnyfölényben játszott, beszorította riválisát a a kapujához, de sajnos nem tudott újabb gólt szereznie.Pedig nagyon megérdemelte volna a három pontot! A hátralévő meccseken is úgy kell játszania, mint ma, és talán sikerül az élvonalban maradnia! Mégis, mennyivel másabb ez az egy pont, mint a múlt heti volt! 

DVSC-Puskás Akadémia 2-2 (1-1) 
Debrecen, Nagyerdei Stadion 2850 néző. Vezette: Iványi (Garai, Bornemissza) 
DVSC: Kosicki - Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Habovda, Tőzsér, Kusnyir, Bódi - Varga, Adeniji. Vezetőedző: Kondás Elemér. 
Puskás Akadémia: Tóth – Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Deutsch – Knezevic, Van Nieff, Urblik – Gyurcsó, Vanecek, Slagveer. Vezetőedző: Hornyák Zsolt. 
Csere: Tőzsér h. Kundrák és Habovda h. Garba a 62.p., Ferenczi h. Barna és Varga K. h. Szécsi a 79.p., illetve Slagveer h. Tamás a 67.p., Tamás h. Nagy Zs. a 78.p., Gyurcsó h. Soós a 88.p., 
Gólszerző: Adeniji a 6.p., illetve Knezevics a 33.p.,Van Nieff 57.p., 
Sárgalap: Habovda (összefejelésért) a 31.p.,Garba (lerántásért) a 68.p., Szatmári (buktatásért) a 90.p., illetve Van Nieff a 65.p., 

Csubák Zoltán

Kezdőcsapat

DVSC
Kosicky
Habovda
Kinyik
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Bódi
Kusnyír
Tőzsér
Varga K.
Adeniji
Puskás Akadémia
Tóth B.
Meissner
Szolnoki
Hadzsiev
Deutsch
Van Nieff
Urblik
Slagveer
Knezevic
Gyurcsó
Vanecek

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
6. Adeniji gól
32. Habovda sárga lap
33. Knezevic gól
2. félidő
57. Kinyik sárga lap
57. Van Nieff gól
61. Habovda lecserélve
61. Tőzsér lecserélve
61. Kundrák becserélve
61. Garba becserélve
62. Adeniji gól
62. Van Nieff sárga lap
68. Slagveer lecserélve
68. Tamás becserélve
68. Garba sárga lap
78. Nagy Zs. becserélve
78. Tamás lecserélve
79. Varga K. lecserélve
79. Szécsi M. becserélve
79. Ferenczi lecserélve
79. Barna becserélve
88. Adeniji lecserélve
88. Milunovic becserélve
88. Sós becserélve
88. Gyurcsó lecserélve
90. Szatmári Cs. sárga lap