FŐOLDAL»HÍREK
»Apa nyomdokain: a Madar-ikrek

Apa nyomdokain: a Madar-ikrek

2014-05-20 15:10

Egykori válogatott labdarúgónk két fia, Kristóf és Krisztián lelkesen áll a futballhoz.

Sorozatunk - amelyben azokról a Loki utánpótlásában futballozó fiatalokról írunk, akiknek édesapja annak idején a DVSC-ben játszott - következő részében ezúttal nem egy, hanem két gyereket mutatunk meg, méghozzá a Madar-ikreket, Kristófot és Krisztiánt.

A fiúk édesapja, Madar Csaba a Loki egykori kiváló labdarúgója, aki 1992-ben, negyedikes gimnazistaként került a piros-fehérekhez. Egy évvel később már az élvonalban futballozhatott, a Békéscsaba ellen debütált. Tagja volt az 1996-os atlantai olimpiára kijutott válogatottnak, gólt lőtt a braziloknak és a japánoknak is. Egy évvel később az MTK-hoz igazolt, ahol hat évet húzott le. 2003-ban tért vissza nevelőegyesületébe, majd négy év után Nyíregyházára, ezt követően a REAC-hoz igazolt. Itt fejezte be profi pályafutását, majd visszatért Debrecenbe szeretett klubjához. Jelenleg is a DVSC alkalmazásában áll, emellett játékosként a Létavértes fiataljait segíti rutinjával.

A két Madar-fiú 2004. május 13-án, Debrecenben látta meg a napvilágot. Ötévesen, Kaszás Jánosnál kezdtek el futballozni, más nem is igazán érdekelte őket akkoriban. Azóta több sportágat is kipróbáltak a foci mellett – úszás, karate, sakk, baseball -, de még mindig a futballért rajonganak. Edzőjük Moskovits Gábor, akinél heti három tréningen vesznek részt. 

Krisztián legnagyobb élményként tartja számon, hogy 2012-ben, a DVTK Kupa nemzetközi teremlabdarúgó tornán a legjobb mezőnyjátékosa cím birtokosa lett, de szívesen beszélt arról is, amikor a Karácsony Kupán egy mérkőzésen három gólt szerzett. 

Madar Krisztián

Kristóf – aki kapus poszton segíti társait kiváló védéseivel – szintén remekelt a 2013-as Karácsony Kupán, ugyanis a legjobb kapusnak járó különdíjat kapta meg. Ő egyébként a foci mellett szeptember óta kosarazik a Ziccer Tigrisek U11-es csapatában. Ebben a sportágban szintén jól teljesít, ennek köszönhetően május 23-25. között a Sopronba rendezendő országos döntőre is „hivatalos”.

Madar Kristóf

Mindketten rendkívül lelkesen végzik feladatukat, amely a siker egyik kulcsa lehet. Büszkén meséltek arról is, hogy a 2013/2014-es szezonban az U10-es csapattal megnyerték az Interligát.

Jelenlegi edzője, Moskovits Gábor véleménye a Madar-fiúkról: - Három éve vagyok az ikrek edzője. Mindketten ügyes, tehetséges srácok. Kristófot sokáig próbáltam afelé terelni, hogy mezőnyben játsszon, mert már hétéves korában is ügyes volt a labdával, és a gyors játékosok közé tartozott. Ennek ellenére kitartott a döntése mellett, és azóta is a csapat elsőszámú kapusa. A meccseken nemcsak védéseivel, hanem szavakkal is támogatja társait. A csapat játékát lábbal is tudja segíteni, mivel a visszapasszolt labdákat rendre jó helyre továbbítja. Krisztián a korosztályában a leggyorsabb játékosok közé tartozik. Nagyon jó versenyző, mivel a meccseken teljesen nyugodt, egyáltalán nem izgul. Ösztönösen jól és sokat cselez. A pálya minden pontján a csapat hasznára tud lenni. Minden poszton, így még a kapuban is jó teljesítményt képes nyújtani. Mindkét fiúnál döntő lesz a jövőjükkel kapcsolatban, hogy mennyire fogják komolyan venni a labdarúgást, és mennyire lesznek alázatosak.

Név: Madar Krisztián

Született: 2004. 05. 13., Debrecen

Iskola: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája 3. C.

Csapata: Loki Focisuli U10

Posztja: hátvéd

Kedvenc játékosa: Madar Csaba

Név: Madar Kristóf

Született: 2004. 05. 13., Debrecen

Iskola: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája 3. C.

Csapata: Loki Focisuli U10

Posztja: kapus

Kedvenc játékosa: Madar Csaba, Verpecz István



Ahogyan apukájuk, Madar Csaba vélekedik róluk: - A lelkesedésük és a tehetségük megvan, emellett ehhez a sporthoz szorgalom és kitartás is kell, ahhoz pedig, hogy az élvonalig jussanak, óriási szerencsére is szükség van. Tisztában vannak vele, hogy milyen szinten játszottam, úgy veszem észre, büszkék is rá. Számunkra az a legfontosabb, hogy sportoljanak. A foci mellett Kristóf kosárlabdázik, nagyon szereti azt is. Az, hogy kapus lett, az ő döntése volt. Kicsit meglepődtünk, de elfogadtuk. Krisztián mezőnyben ügyesebb, ami abból is adódik, hogy állandóan kint van, míg Kristóf inkább a kapuban véd. Azt gondolom, egy-két év múlva dől el, melyik sportág mellett teszik le voksukat. Az a lényeg, hogy szeressék, amit csinálnak.


Aktuális hírek, események